magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Auto van Elvis Schittert op de New York International Auto Show
 
Een van Elvis auto’s is nu te bewonderen op de New York International Auto Show. Dit jaar trekt de show wederom de aandacht met exclusieve tentoonstellingen en voertuigen van beroemdheden als Grace Kelly en Elvis Presley.

De auto van Elvis is de 1971 Stutz Blackhawk, die rechtstreeks uit de persoonlijke collectie van de King of Rock and Roll komt. Deze auto, met zijn onberispelijke zwarte lak, verchroomde accenten en gouden draadwielen met brede witte zijwanden, kan je simpelweg niet over het hoofd zien. Elvis Presley, bekend om zijn uitmuntende smaak en liefde voor opvallende auto's, kocht het allereerste model verkocht door de Stutz Motor Company, waarmee hij onmiddellijk het gesprek van de dag werd onder Hollywood's elite. Sterren als Dean Martin, Lucille Ball, Sammy Davis Jr., en Frank Sinatra keken met afgunst naar dit meesterwerk op wielen.

Na enkele jaren besloot Elvis zijn geliefde auto cadeau te doen aan zijn vriend en persoonlijke arts, Dr. Elias Ghanem. Ondanks de roem van het voertuig, werd het verrassend weinig gebruikt. Vandaag de dag staat de teller op slechts 31,856 mijl (51,267 kilometer). Dit maakt de Blackhawk niet alleen een zeldzaam stuk in de geschiedenis van de popcultuur, maar ook een bijzonder exemplaar binnen de automobielwereld, aangezien er van de eerste serie slechts 14 exemplaren bestaan.

De New York International Auto Show is een niet te missen evenement voor autoliefhebbers.
 
 
Gepubliceerd: 05 april 2024, 17:21
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Loving You